Direct naar

Appartementen Tropic Mar **

Calle Bonn 4, Benidorm

De rode pijl wijst naar Tropic Mar

Aan de oostkant van Benidorm, in de wijk Rincon de Loix, gelegen op de flank van de Sierra Helada. Door zijn ligging biedt het gebouw een fantastisch uitzicht over Benidorm en de zee. De appartementen liggen op het westen, waardoor je ‘s middags laat recht in de zon kijkt.

Gebouwd in 1991 met 28 verdiepingen, 89 meter hoog.

Afstanden: centrum 3 kilometer, winkels 200 meter, bushalte 200 meter, strand 200 meter. Het gebouw ligt aan een redelijk steile straat en is dus minder geschikt voor ouderen en minder validen.

 

Share

1 comment to Appartementen Tropic Mar **

 • Peter

  Via Interhome geboekt, Tropic Mar, Calle Bonn 4, Benidorm, appartement 19G.

  Bij de boeking werd de indruk gewekt dat bij aankomst de sleutel voor ons klaar zou liggen in een soort kluisje in het appartementencomplex. Bij de voucher zouden we de code van dat kluisje ontvangen. Dat bleek enigszins een teleurstelling. Op de voucher stond vermeld dat we de sleutel dienden af te halen in het kantoor van Interhome Benidorm aan de Calle Sella, zo’n 3 kilometer vanaf de accommodatie. Goed voor de conditie maar slecht voor het humeur. Het kantoor bleek bemand te worden door een ongelooflijk vriendelijke Spanjaard, die zijn uiterste best deed om me in het Engels zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ik kon zelfs twee sleutels krijgen van het appartement en hij zou in de gaten houden of we op de vertrekdag een paar uur langer in het appartement konden blijven, om de wachttijd op onze avondvlucht door te brengen. Verder kreeg ik een envelop mee, die rijk gevuld was met informatie over de heerlijkheden van Benidorm.

  Eerste indruk
  Tropic Mar ligt aan de Calle Bonn, in Rincon de Loix aan de uiterste oostkant van Benidorm. Omdat het is gebouwd tegen de helling van de Sierra Helada biedt het een fantastisch uitzicht over Benidorm. Nadeel van die ligging is dat je een steile weg moet beklimmen om van de stad bij de accommodatie te komen, wat zeker met zware koffers of een volle boodschappentas geen pretje is.
  Bij binnenkomst biedt het appartement een prettige indruk. Fris wit geschilderd, licht houten meubilair, niet groot maar wel prettig ingedeeld, met een bescheiden huiskamer, een redelijke slaapkamer, en een piepklein keukentje dat van de huiskamer gescheiden wordt door een bar met een doorgeefkast. Het aantrekkelijkste deel van het appartement is de ruime loggia met een adembenemend uitzicht over Benidorm.

  De tweede indruk
  Het appartement blijkt slecht onderhouden te zijn, en nog slechter te worden schoongemaakt. Het is ronduit smerig. Aan de borden kleven nog etensresten van vorige bewoners, het aanrecht zit onder de vlekken, achter de gootsteen en op alle kitranden zit schimmel. Op het bestek zitten vlekken die zich niet laten verwijderen.

  Pas na 2 dagen schrobben en poetsen beginnen we ons thuis te voelen. Sommige zaken, zoals het bestek, blijken kansloos. De besteklade laten we aan zijn lot over. In plaats daarvan schaffen we ons bij de plaatselijke middenstand nieuw keukengereedschap aan.
  De keukenuitrusting is primitief. Er zijn 2 koekenpannen en 3 minuscule pannen, allemaal aan een welverdiend pensioen toe en allemaal vies. Tot overmaat van ramp blijkt de koelkast niet alleen vies, maar ook kapot te zijn.

  Een telefoontje om 7 uur ‘s avonds naar mijn vriendelijke Spanjaard volstaat. Nog die zelfde avond krijgen we een monteur op bezoek die niets anders kan dan het overlijden van de koelkast vast stellen. Hij belooft ons dat we de volgende dag een nieuwe zullen krijgen. Die belofte wordt ook keurig nagekomen, ‘s middags verschijnt er een ander mannetje met een nieuwe veel grotere koelkast.

  Op een klacht die we 5 dagen na aankomst mailden naar Interhome, over de schandalige staat van het appartement, kregen we pas 3 weken later een reactie die vertelde dat Interhome zich niet verantwoordelijk voelde, omdat we hen “de kans niet hadden gegeven om de boel in orde te maken.”

Geef je mening

  

  

  

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Op de kaart